بهترین وقت برای نوشیدن قهوه یا چای چه زمانی است؟ به گفته استیون میلر که دانشجوی دکترای عصبشناسی است، زمانی بین ساعت 9:30 تا 11:30 صبح بهترین گزینه ممکن خواهد بود.
به گزارش پاپساینس، رعایت زمانبندی دقیق برای نوشیدن قهوه به اندازه خوردن صحیح داروهای آنتیبیوتیک مهم است. اگر شما به جای تکمیل دوره درمان و مصرف منظم آنتیبیوتیک یا مسکنها، آنها را تنها زمانی بخورید که احساس نیاز میکنید؛ باعث از بین رفتن اثر آنها و ایجاد مقاومت نسبت به این داروهای مهم میشوید. تنها تفاوت کافئین قهوه این است که شما نمیخواهید در وضعیت ادراک بدن خود از درد تغییری دهید، یا میزان میکروبهای آن را کاهش دهید. تنها قصد دارید تا از اثر هوشیار کننده قهوه استفاده کنید.
همانطور که شما برای یک سردرد معمولی هرگز سراغ قرصهای مسکن مخصوص پس از عمل جراحی نمیروید، میلر توصیه میکند از نوشیدن قهوه در زمانهایی که بدن به طور طبیعی هشیاری بیشتری دارد خودداری کنید. در عوض، زمانی قهوه خود را بنوشید که بدن از نقطه اوج هوشیاری خود فاصله دارد؛ زمانی که توسط ساعت درونی بدن تنظیم میشود.
با توجه به اطلاع رسانی های مختلف همه از خواص مفید چای اطلاع کافی دارند ولی لازم به ذکراست افرادی که دارای ناراحتی های گوارشی هستند باید با حساسیت بیشتری نسبت به کیفیت و زمان نوشیدن چای اقدام نمایند من به عنوان یکی از افرادی که از ناراحتی معده (زخم) رنج می بردم امیدوارم تجربه ام دراین زمینه برای دوستان مفید باشد .
1) بهترین زمان نوشیدن چای 1ساعت قبل و 3 ساعت بعد از غذا .
2) نوشیدن چای با دمای گرم .
3) پرهیز از نوشیدن چای خیلی شیرین .
4) بهتر است یک لیوان چای را با زمان حداقل 3 دقیقه بنوشیم .
5) پرهیز از نوشیدن چای پر رنگ.
6) پرهیز از نوشیدن چای به همراه کیکها وبیسکوییتها و موادی که دارای بهبود دهنده و نگه دارنده از قبیل جوش شیرین میباشند .
چای سبز را 2 ساعت قبل يا بعد از غذا بنوشيد
نتايج برخي بررسی ها نشان داده است چای سبز در صورتي که به همراه غذا مصرف شود، می تواند جذب چربی را کم كند و موجب لاغری شود. از سوی ديگر، توصيه می شود نوشيدن چای حداقل به 2 ساعت بعد از صرف غذا موکول شود تا به اين ترتيب در جذب آهن موجود در غذا خللی وارد نشود. موضوعی که بايد در اين خصوص در نظر گرفت، تاثير چای بر کاهش جذب آهن است. خيلی ها تصور می كنند كه تنها چای سياه است كه موجب كاهش جذب آهن ميشود و خوردن آنرا بايد حداقل 1 ساعت بعد از غذا به تأخير انداخت؛ در صورتي که از اين نظر، تفاوتي بين چاي سبز و سياه نيست؛ زيرا پليفنولهاي موجود در هر 2 نوع آنها مانع جذب اين ماده معدني ارزشمند ميشوند.
در ضمن، بيان موضوعي مانند تاثير چاي سبز بر کاهش جذب چربي و کاهش وزن نيز چندان علمي نيست و بايد مقدار، زمان مصرف، غلظت چاي و حتي نوع غذاي مصرفي با آن روشن شود. اگر چاي سبز مانند چاي سياه غليظ باشد، در بحث آهن غيرهِم تاثير ميگذارد. تاثير چاي و تداخل آن بر جذب آهن در رژيمهاي غذايي با منبع گوشت از نظر جذب اين ماده مغذي مشکلي ايجاد نميکند ولي در منابع غذايي غيرگوشتي موجب بروز تداخل ميشود. بهطور كلي، آهن در مواد غذايي به دو شکل منابع هِم که در انواع گوشتها يافت ميشود و منابع غيرهِم که در تمامي مواد غذايي گياهي است به چشم ميخورد. بررسيها نشان دادهاند كه تركيبات موجود در چاي ميتوانند با آهن غير هِم تركيب شده و جذب اين نوع از آهن را پايين آورند.
بنابراين توصيه ميشود چای (چه سبز، چه سياه) همراه غذاهاي غيرگوشتی مصرف نشود؛ زيرا سبب بروز تداخل و کاهش جذب آهن ميشود. بهترين زمان براي مصرف چاي يکيدو ساعت قبل يا بعد از غذاست؛ زيرا غذا تا بخواهد به مرحله هضم برسد، بايد يک سري مراحل را در دستگاه گوارش طي كند؛ بهويژه اگر غذاي مصرفي چرب باشد، هضم غذا 2 تا 4 ساعت طول خواهد كشيد و تا زماني که به مرحله هضم برسد ميتوان چاي را مصرف کرد اما در هر حال مصرف چاي با غذا چون روي هضم آن تاثير ميگذارد، درست نبوده و عادت غذايي مناسبي تلقي نميشود. از سوي ديگر، صرفاً نوشيدن چاي با هدف كاهش وزن نيز اقدامي منطقي به حساب نميآيد. اينكه افراد فقط با مصرف يك ماده غذايي خاص به لاغري دست پيدا كنند، نه توصيه ميشود و نه علمي است؛ زيرا كاهش كالري دريافتي در مقايسه با كالري مصرفي است كه می تواند بيشترين نتيجه يا همان كاهش وزن مورد انتظار را به همراه آورد.